Wij zoeken een  Prijs analist / Data analist.  Maxilia is een van de grootste verkopers van promotieartikelen in Nederland. Wegens ons geboekte succes en daarbij behorende (internationale) groei zijn wij ter uitbreiding van ons e-commerce team op zoek naar een commerciële data / prijs analist.

Lees onderstaande functieomschrijving of bel/ mail naar Cor van Engelenhoven voor meer informatie – 0619 356 256 – cor@maxilia.nl.

Jouw rol als pricing manager:

 • Je bent onze pricing master medeverantwoordelijk voor het prijsbeleid van al onze shops (binnen- en buitenland);
 • Je verricht onderzoeken naar specifieke onderwerpen als prijselasticiteit, de waarde van aanbiedingen en de overeenkomst(en) tussen online- en offline opbrengsten;
 • Je trekt de kar op strategisch niveau; je initieert, test en analyseert structurele verbeteringen binnen de pricing;
 • Je houdt je blik op het totale speelveld en optimaliseert onze positie ten behoeve van onze doelstellingen;
 • Je neemt een voortrekkersrol in BI vraagstukken, ook buiten het prijsbeleid;
 • Je gaat aan de slag met uitdagingen op het gebied van data (data-analyses en klantsegmentatie);
 • Een hoop andere supergave dingen rondom algoritmes en methodes, maar die vertellen we je wel persoonlijk. 😉

Met wie werk je samen? 
Je bent onderdeel van het ‘Groeiteam’. Dit team draagt zorg voor de groeiprestaties van Maxilia internationaal. De verschillende disciplines (SEA, SEO, database-marketing, pricing, UX/UI, etc.) werken binnen dit team samen naar één gemeenschappelijk doel: klant nog relevanter helpen reclame maken.

Je doorkruist diverse projectteams waar je een belangrijke rol inspeelt. Van klant journey en product journeys tot het inkoopproces. Je realiseert besparingen, ontwikkelt een pricing algoritme voor onze quote tool en neemt deel aan een brainstormsessie met onze IT’ers. Daarom vinden we het belangrijk dat je naast je analytische eigenschap ook van ondernemen houdt.

Jij past perfect in ons team als: 

 • Je een aantoonbaar sterk ontwikkeld commercieel gevoel hebt. Je gaat verder dan de technische analyse; je weet wat de cijfers voor de business betekenen;
 • Je bent in het bezit van een Bachelor of Master diploma, bij voorkeur in de richting van (technische) natuurkunde, scheikunde, wiskunde, econometrie of een andere analytische studie;
 • Je bent analytisch, schrikt niet van grote datasets en hebt een sterke voorkeur om beslissingen data-driven te nemen;
 • Ervaring binnen e-commerce omgevingen en met pricing methodes is een pré;
 • Ervaring op internationaal vlak is niet noodzakelijk. Als je dit wel hebt, heb je een streepje voor;
 • Jij bent een kartrekker, een pionier en daarnaast ook nog diegene die snel vertrouwen weet te creëren, proactief is, iemand die kansen pakt én het verschil kan maken.

Selfsupporting Team

In onze organisatiecultuur heeft iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn democratisch ingesteld en iedereen heeft een beslissende rol in het beleid. Onze enorme groei van jaarlijks 40%+ wordt gerealiseerd door al onze ideeën en verbetertrajecten die we met elkaar overleggen en doorvoeren. Elk teamlid heeft een doel wat zijn of haar kracht optimaal benut. Waar wil jij in groeien? Reageer op onze vacature, en deel je ervaring of kennis. Join our big family!

Wij als Maxilia

Maxilia is een vooraanstaand specialistische groothandel op het gebied van promotieartikelen. Wij zijn internet georiënteerd met verschillende online shops in Europa. Maxilia helpt haar klanten reclame maken! Van dienbladen voor Bol.com tot promotieartikelen voor Amnesty, ABN AMRO en vele MKB bedrijven. Maxilia BV onderscheidt zich door snel en doelgericht te handelen met een groei van 40%+ per jaar.

Reageer voor een vraag of stuur gelijk je CV naar: cor@maxilia.nl – Tel: +31 (0)619 356 256